Ei, i-am zis si eu asa, ca sa para mai fancy.:) Adevaratul ei nume ar fi trebuit sa fie „un fel de supa thailandeza, dar cu ceva ingrediente chinezesti si cu niste ciuperci japoneze”, doar ca era prea lung si nu-mi incapea in casuta cu titlul.

Adevarul gol-golut este ca am fost la Selgros (unde altundeva…) si am gasit niste ciupercute miculute si super-dragute, shimeji le cheama, pe care le-am luat acasa si m-am framantat ca nu stiam ce sa fac cu ele. Ei, uite, asta am facut:

Ingrediente:

  • 1 l supa clara de pui
  • 200 g carne de pasare fiarta/fripta
  • o mana de taitei de orez
  • cateva ciuperci „urechi de lemn” deshidratate
  • cateva ciuperci shimeji
  • 50 g branza tofu
  • 1 fir de lemongrass
  • o bucata de ghimbir proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • un ardei iute
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • frunze de coriandru
  • sos de soia
  • sos de peste
  • 1 lime
  • o lingurita de zahar brun.

Se da in clocot supa de pui, impreuna cu firul de lemongrass, zdrobit putin cu dosul cutitului, ghimbirul curatat de coaja, cateii de usturoi, ardeiul iute (daca situatia devine prea „hot” puteti sa-l scoateti dupa cateva minute), sosul de soia, sosul de peste si zaharul brun. Puneti si „urechile de lemn”, ca sa se hidrateze. Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, astfel ca toate ingredientele sa-si elibereze treptat aromele.

Strecurati supa dupa 15 min si puneti-o din nou pe foc. Opariti in ea ciupercutele shimeji (sunt de origine japoneza si sunt foarte, foarte mici si subtiri, au tulpinile ca niste firisoare si arata foarte simpatic, cum ziceam). Scoateti-le din supa repede, se fac in maxim 2 min.

Taiteii de orez scufundati-i 2-3 minute in apa clocotita cu sare, apoi clatiti-i cu apa rece.

Se aranjeaza in boluri taiteii prefierti, carnea taiata fasiute subtiri (eu am avut piept de rata fiert), tofu taiat cubulete, ceapa verde, „urechile de lemn” taiate si ele fasii si ciupercutele shimeji.

Peste acest aranjament turnati supa clara, clocotita; presarati coriandru tocat si stoarceti o feliuta de lime deasupra.

Este o supa aromata, cu gusturi intense, contrastante, subliniate si mai mult de sucul de lime.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)