Legume de le-aveti prin casa, busuioc, paste, parmezan si putina buna-vointa, de atat aveti nevoie ca sa transformati o cina intr-un adevarat rasfat… Simple as that. Buon appetito! 🙂

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • o jumatate de telina mica
  • 2 morcovi
  • un ardei rosu
  • 200 g mazare congelata
  • 200 g fasole verde congelata
  • o conserva de fasole alba
  • 5-6 frunze de varza kale
  • 4-5 rosii (sau o conserva de rosii intregi)
  • o mana de paste uscate
  • o mana de busuioc proaspat
  • supa clara de legume
  • ulei de masline
  • parmezan
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru uscat
  • sare.

Rumeniti la foc mic in ulei de masline ceapa si usturoiul, taiate marunt; puneti in oala cimbrul si foile de dafin. Adaugati morcovul si telina, taiate cubulete, apoi ardeiul, mazarea si fasolea verde, taiata marunt.

Adaugati  supa clara de legume (sau apa, daca nu aveti), sarati si lasati sa fiarba cca 15 min. Puneti in oala si varza kale, curatata de tija din mijloc a frunzelor (seamana mult cu frunzele de stevie) si taiata marunt. Dupa inca 10-15 min puneti pastele (daca folositi spaghetti rupeti-le in bucati mici), fasolea boabe si rosiile fara coaja, taiate cubulete.

Cand pastele sunt fierte opriti focul si adaugati busuioc proaspat si parmezan ras. Stropiti cu un pic de ulei de masline si bagati cu incredere lingura in castron!:)

Ca o paranteza, va zic ca supa asta e un mod bun de a scapa de resturile de paste de toate formele si marimile care v-au ramas, cumva, ratacite prin camara. Eu intotdeauna gasesc pe-acolo cutii aproape goale, doar cu cateva paste uitate pe fund; le adun si eu pe toate intr-o singura cutie si le folosesc fie la minestrone, fie la cuptor, cu branza.

Supa minestrone e o posibilitate foarte buna si de a valorifica legumele pe care le ai prin frigider; practic, nu exista o reteta clasica, puteti pune ce vreti sau aveti. Totusi, nu exista minestrone fara rosii, busuioc, parmezan si ulei de masline, sa fim sobri… Iar din combinatiile clasice nu lipseste fasolea, de regula. Puteti insa folosi spanac, varza obisnuita, apio, praz, cartofi etc. Daca va doriti o supa mai consistenta (cand e mai frig, asa) puteti adauga in prima faza, odata cu ceapa si usturoiul, o mana de cubulete de pancetta. De asemenea, in loc de apa sau supa de legume puteti pune supa clara de pui.

 

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)