… sau cum sa scoti din anonimat un fel de mancare banal folosindu-te de ce ierburi gasesti prin curtea ta sau a vecinilor.

Am descoperit la vecini niste minunate flori de chives, care arata incredibil si care au un gust subtil si dulceag de ceapa, dar si un parfum usor floral. Le-am folosit atunci in salate, in pate-ul de casa, in crema de branza cu verdeturi, in telemeaua marinata in ulei de masline inspirata de la Corina Ureche, le-am pus in marinade pentru fripturi… In fine, dar ce n-am facut cu ele! Ia uitati ce frumoase sunt!

Daca de regula folosesc frecvent cimbru, oregano, rozmarin, busuioc sau mai autohtonele marar si patrunjel, florile de chives au fost o surpriza placuta pentru mine; de-abia astept sezonul urmator!

In reteta aici de fata le-am folosit, impreuna cu alte ierburi, sa dea gust inedit unor rondele de somon la cuptor.

Ingrediente:

  • 4 rondele de somon
  • o lamaie, feliata
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • ierburi aromatice: marar, cimbru, flori de chives
  • un fir de usturoi verde
  • un fir de ceapa verde.

Mod de preparare:

Se curata somonul de solzii ramasi si de eventualele oase, cu ajutorul unei pensete. Se spala si se sterge bine, cu servete de hartie.

Intr-un vas de copt se toarna un pic de ulei de masline, peste care se aseza felii de lamaie, plus ceapa si usturoiul verde tocate. Se aranjeaza rondelele de somon pe deasupra, se asezoneaza cu sare si piper din belsug si se presara ierburile aromatice.

Se mai stropeste cu un pic de ulei de masline si se da la cuptor, la 160 grade, pentru cca 20-30 minute.

Noi le-am mancat cu niste fasole verde trasa la tigaie, cu usturoi si lamaie.

A fost cam bunut, nu zic nu…

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)