O salatica colorata, usoara dar satioasa, buna si ea pentru pachetelul de luat la munca. Sanatate curata, omega 3, vitamine si minerale, tot meniul. Poate reprezenta si o cina lejera pentru domnisoare preocupate de silueta si in criza de timp. Merge la fix cu apa plata si lamaie, dar si cu un pahar de vin alb,  sec si rece ca gheata. 🙂

Ingrediente:

  • 2 conserve de ton sau macrou
  • un ardei capia rosu
  • un ardei verde
  • 2 morcovi
  • 2-3 cepe rosii
  • o conserva mica de porumb
  • o lamaie
  • ulei de masline.Se taie ceapa rosie si se amesteca cu un pic de sare, zeama de lamaie si ulei de masline, cat sa-i iasa iuteala si sa se inmoaie putin. Se adauga apoi pestele maruntit, morcovii dati pe razatoarea mare, porumbul si ardeii taiati fasii. Ordinea e aleatorie, rezultatul acelasi. Daca vreti puteti sa puneti si niste telina apio taiata marunt sau chiar radacina de telina, data pe razatoare. Se sareaza, se pune piper proaspat rasnit, zeama de lamaie si ulei de masline dupa gust.
    Si gata!  E faina cu paine prajita.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)