Stiu, toata lumea este foarte ocupata, munceste mult si nu are timp de nimic. Ce-ar mai fi acum sa stam seara sa ne pregatim pachetel pentru a doua zi, la serviciu… Da, si eu zic la fel, aveti dreptate. De aia am cautat modalitati prin care sa putem lucra fara sa ne chioraie matele de foame pe la ora 14:00 si fara sa comandam pizza sau alte din astea de la fast-food-ul de peste gard.

Am sa va mai povestesc eu mai incolo despre salatele la borcan, pe care le puteti pregati si cu 2-3 zile in avans, am facut si un workshop pe tema asta acum ceva vreme. Ideea e ca sunt o gramada de chestii pe care le puteti pune impreuna ca sa rezulte un pranz delicios si sanatos la serviciu, fara sa cheltuiti prea multi bani sau eforturi, Doamne fereste! Ca de desfacut conserve si de tocat o ceapa oricine se pricepe, nu?:)

In acelasi gen sunt si salata cu fasole sau cea cu peste pe care le-am postat pana acum; astazi insa va prezint o alta varianta, cu ce aveam prin frigider si prin camara in dimineata cand m-am hotarat sa o produc. Si asa m-am chinuit… sa tot fie vreo 5 minute, intre spalatul pe dinti si imbracat.:)

Ingrediente:

  • 2 conserve de naut
  • 7-8 rosii uscate in ulei
  • 100 g masline
  • o ceapa rosie mica
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • oregano uscat
  • sare si piper proaspat rasnit.

Deci, pe viteza inainte, taiati ceapa rosie si cea verde fasii subtiri si puneti-o pe fundul vasului in care veti transporta salata spre munca. Sare si piper deasupra, strop-strop ulei de masline si otet balsamic, amestecam. Feliem rosiile uscate, scoatem samburii de la cateva masline, apasand cu lama cutitului pe ele, apoi le taiem si pe dansele daca avem chef. Desfacem conservele de naut, scurgem zeama si trantim boabele in recipient. Un pic de oregano deasupra, sare daca mai e nevoie, amestecam, punem capacul si plecam!:)

La munca aveam in frigider niste branza feta, a mers la fix pe deasupra…. Fara insa este o delicioasa salata de post.

De cand au intrat in viata mea, cutiile de sticla cu capac din plastic de la GLASSLOCK sunt folosite aproape zilnic pentru a transporta diferite alimente, inclusiv lichide – da, chiar si supe sau ciorbe! Cum va ziceam mai sus, salatele le si pregatesc direct in ele. Sunt faine pentru ca sticla se curata mult mai usor decat recipientele de plastic, mai ales daca pun chestii uleioase inauntru, nu se pateaza si astfel sunt mai igienice. In plus, mancarea rezista mult mai bine in interior pentru ca sticla nu interactioneaza cu alimentele.

Pentru siguranta transportului cutiile Glasslock au capace cu clips-uri pe toate cele patru laturi, precum si garnitura de silicon in interior, fiind perfect etanse.

Pe site-ul distribuitorului sunt in trei variante: rotunde, patrate si dreptunghiulare, cu diferite litraje. Cel din poza mea este de aprox. 2 litri. Si sunt disponibile si in seturi, in gift-box, daca cumva vreti sa faceti cuiva un cadou inspirat.

A, si au si boluri cu capac, astea ar fi faine pentru cremele care trebuie sa stea la frigider inainte sa le folosesti.

Le mai puteti gasi pe online si pe Emag, dar sunt si in magazinele Selgros.

Ca tot vine Pastele, va dati seama ce fain ar arata salata boeuf in ele?:) Plus ca, daca ii pui capacul si o bagi in frigider, poti sa asezi si alte chestii deasupra, fara nici un pericol ca vi se strica trandafirii din morcov fiert sau buburuzele din gogosari.:) Maica-mii i-am comandat deja doua!

 

 

 

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)