O salata pe care eu o fac foarte des pentru ca merge la foarte multe chestii; cand fac gratar, indiferent daca vorbim de pui, porc sau altfel de carne, chiar si la peste, salata asta merge la fix. O fac si ca sa o iau ca pachet, la serviciu, si o mancam ca atare, mai ales in zilele de post sau cand nu avem chef de carne.

Este extrem de usor de executat, practic daca ai ardei copti in congelator pusi de mama totul devine si mai simplu.:) Iar daca nu aveti, exista si din astia de cumparat, la borcan. Restul e desfacut de conserve si tocat de ceapa.:) Pam-pam.

Ingrediente:

  • 2 conserve mici de fasole rosie
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire de ceapa verde
  • 4 ardei capia copti
  • o conserva mica de porumb
  • ulei de masline
  • otet
  • sare si piper.

Se taie ceapa rosie si cea verde, se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga un pic de otet si un pic de ulei de masline. Se lasa 5-10 minute, pana cand ceapa se inmoaie usor si isi pierde din iuteala. Se adauga fasolea, boabele de porumb si ardeii copti taiati fasii. Se mai adauga, daca e nevoie, un pic de otet si ulei de masline si se condimenteaza dupa gust.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)