Intotdeauna am fost de parere ca poti obtine gusturi grozave doar cu putine ingrediente, atata timp cat sunt unele de calitate. Imi plac foarte mult pastele, insa din cauze obiective incerc sa nu-mi fac un obicei din a le manca. In ideea ca ar contine mai putine calorii am mai cumparat paste integrale, insa mereu mi s-a parut ca au o consistenta ciudata si un gust … nu stiu cum sa zic… aspru, incat am fost dezamagita de fiecare data.

Asta pana cand sa aflu de Supermercato, care aduc produse direct din Italia, facute pentru italieni, nu pentru piata din Europa de Est. Probabil ca ati auzit si voi de la TV controversele legate de standardele diferite care se aplica la produsele destinate Vestului versus tarilor din Est; pot fi fabricate de acelasi producator, sub aceeasi marca si cu aceeasi eticheta dar totusi continutul sa fie diferit.

De Supermercato am auzit tangential de cand am intrat in blogosfera culinara; am inceput sa le urmaresc pagina de Facebook si asa am aflat ca au deschis un magazin la Obor, pe Stefan cel Mare, chiar in dreptul pasajului. Mi-am facut drum intr-o zi pe-acolo si mi-am luat paste si otet balsamic; as fi sperat sa gasesc si branzeturi, insa nu au vitrina frigorifica si nu tin decat produse ambalate, cosmetice si detergenti. Pacat…

Ce a fost fain a fost ca aveau aceste farfalle integrale la reducere si m-am gandit sa experimentez si varianta originala; bine-mi pare ca mi-a dat asta prin cap, pentru ca au fost senzationale! Un gust mai degraba plin, asa, in nici un caz fainos sau aspru, consistenta aproape identica cu cea a pastelor normale, am fost super incantata de ele! Le-am combinat cu un sos simplu, asemanator cu cel al pastelor alla puttanesca si le-am pus intr-o caserola de sticla, evident, ca sa le savurez impreuna cu colegii la birou!

P.S. Puteti sa trimiteti in continuare CV-uri.:)

Ingrediente:

  • 250 g paste integrale
  • 300 g rosii cherry
  • 6 file-uri de ansoa
  • 6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cateva frunze de busuioc.

Pentru sos am pus intr-o tigaie incapatoare niste ulei de masline, file-urile de ansoa si usturoiul feliat subtire; le-am lasat pana cand feliile de usturoi au devenit transparente iar file-urile aproape s-au topit, dupa care am adaugat rosiile cherry, curatate de codita. Nu le-am feliat, doar le-am apasat usor cu dosul lingurii ca sa-si lase zeama in tigaie; nu e nevoie sa puneti sare, ansoa e suficient de sarata ca sa fie de ajuns pentru sos. A durat aprox 10 minute pana cand s-au inmuiat usor rosioarele.

Am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj: am pus la fiert vreo 2 l de apa sarata bine, iar cand a dat in clocot am adaugat pastele. Le-am lasat aprox 10 minute pana cand au fost aproape fierte, dar totusi ferme, nu fleoscaite; cand au fost gata le-am strecurat si le-am trantit in sosul facut intre timp. Sa nu cumva sa le clatiti cu apa rece!! Asta este total neindicat, orice fel de paste ati gati.

Am amestecat bine pastele cu sosul si am oprit focul. Deasupra am rupt niste frunzulite de busuioc.

A iesit o chestie dulceaga de la rosiile cherry, care au fost super coapte si gustoase, creditul fiind in totalitate al unuia din vecinii nostri de treaba, nea Florica, care ni le-a cules din productia proprie.

Au fost delicioase de-a dreptul! Si asta o zic cu mare modestie!:)

 

 

 

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)