Deci cred ca oricine poate sa sacrifice 10 minute pentru a pune pe masa un astfel de desert. Fac italienii astia ce fac si scot genul asta de preparate, din ingrediente putine dar care combinate impreuna rezulta gusturi si texturi contrastante, surprinzatoare.

Eu in loc de „panna cotta” as numi-o „desertul lenesilor”, dar atunci probabil ca n-ar mai face-o nimeni, nu? In plus, pe langa faptul ca poti pune o gramada de topping-uri, de sosuri sau de creme la baza inchegata din smantana dulce, poti sa apelezi si la moduri de aranjare care mai de care mai fistichii: poti folosi forme (matrite) si apoi poti rasturna panna cotta pe o farfurie, turnand topping-ul pe deasupra sau poti folosi ca recipient de servire boluri transparente sau pahare de diferite tipuri si marimi.

Ingrediente (pentru 6 portii):

  • 600 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahar pudra
  • un plic de gelatina granule
  • o pastaie de vanilie
  • 2 conserve de ananas
  • 200 g coacaze rosii
  • 100 ml apa.

Gelatina se hidrateaza in laptele rece. Smantana pentru frisca se amesteca cu 100 g zahar pudra si cu bobitele de la pastaia de vanilie si se pune pe foc mic. Lasati si teaca de la pastaie pana se infierbanta smantana, si ea contribuie la aroma, o puteti scoate ulterior. Cand smantana ajunge la 60-70 grade opriti focul si puneti in cratita gelatina si laptele, omogenizand totul.

Turnati apoi amestecul in pahare sau boluri gata pregatite, care ar trebui sa stea la rece 3-4 ore, pana se incheaga situatia.

Pentru topping-ul de ananas scurgeti bine zeama si pasati cu un robot sau blender bucatile de fruct, transformandu-le intr-un piure.

Jeleul de coacaze rosii se executa amestecand intr-o cratita fructele cu restul de 100 g de zahar si cu jumatate de pahar de apa; puneti vasul pe foc mic pana cand da in clocot, luati de pe aragaz, strecurati continutul ca sa eliminati semintele coacazelor, presand bine cu o lingura ca sa „treaca” si pulpa prin sita. Puneti rezultatul din nou in cratita si lasati sa fiarba pana cand are consistenta mierii.

Cand smantana este inchegata de tot puneti deasupra piure-ul de ananas si picurati apoi jeleul de coacaze rosii.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)