Initial nu am vrut sa postez acesta reteta, mi-am zis ca nu e mare lucru ca am posat eu niste oua intr-o mancare scazuta de stevie. Mare branza… Dar pana la urma, daca tot am experimentat iar cu stevia, merita sa ramana notat succesul acestei incercari.

Culmea e ca nu am mai facut pana acum mancarica din aceasta planta, la mine in Moldova, sau cel putin acasa, nu o punem decat in ciorba. Am mai folosit-o eu ca invelitoare la niste sarmale , dar asta a fost cam toata aventura mea cu „balaria” in cauza. Pana deunazi…

Ingrediente:

  • o mana buna de frunze de stevie (cca 3-4 legaturi)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • o legatura de usturoi verde
  • 3-4 catei de usturoi uscat
  • 200 ml suc de rosii
  • 50 g muschi sau sunca afumata, optional
  • ulei de floarea soarelui
  • sare si piper poaspat rasnit
  • boia dulce
  • 4 oua.

Nu va lasati inselati de poza, mancarea am inceput-o intr-o cratita cu peretii inalti, am transferat o parte din ea intr-o tigaie cand a fost gata, ca sa posez ouale.

Asadar, am oparit cateva secunde stevia in apa clocotita cu sare, apoi am strecurat-o. Am taiat in fasiute subtiri muschiul afumat si l-am rumenit intr-un pic de ulei, dupa care am adaugat ceapa verde si  usturoiul. Cand s-au inmuiat am adaugat sucul de rosii si un pic din apa in care a fost oparita stevia, am condimentat, am dat intr-un clocot si am adaugat apoi stevia stoarsa si taiata, nu tocmai marunt.

Am lasat pe foc cca 15 minute maxim, pana cand am considerat ca e gata.

Intr-o tigaie am pus un pic de ulei pe fund, am adaugat cateva linguri bune de mancare de stevie, avand grija sa am o cantitate potrivita de zeama in tigaie cat sa pot sa posez ouale, dar sa nu balteasca neaparat. Cand mancarea s-a infierbantat am facut cu lingura 4 cuiburi si in fiecare am spart cate un ou.

Am pus sare, piper si un pic de boia pe deasupra oualor, am asteptat sa se coaguleze albusul, dar avand grija ca galbenusul sa fie lichid si am oprit focul. Inainte de a servi am mai presarat si niste ceapa verde pe deasupra.

Le-am mancat imediat, pe post de cina de weekend.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)