Aceasta va fi una din cele mai scurte postari de pe blog, pentru ca este atat de usor de facut hummus incat nici nu stiu ce sa mai infloresc pe-aici ca sa fie mai mult text.:) Ba pot sa va spun ca varianta mea este cea basic, insa puteti sa va jucati cum doriti cu aromele si cu ingredientele; puteti sa faceti, de exemplu, hummus cu ardei copt sau puteti pune seminte de pin usor prajite, bucatele de carne rumenita (merge carnea de miel sau de vita), patrunjel, boia, ceapa sau usturoi verde, ardei iute s.a.

A, si pot sa va mai spun ca nu are nici un rost, dupa mine, sa va apucati sa fierbeti naut uscat; nu vad nici un motiv sa pierdeti timpul, avand in vedere faptul ca majoritatea conservelor de pe piata nu contin altceva decat naut, apa si sare, plus ca sunt si accesibile la pret.

Ingrediente:

  • 2 conserve de naut
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri cu pasta tahini
  • o lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit.

Nautul se paseaza cu blender-ul impreuna cu usturoiul, pasta tahini si zeama de lamaie; ca sa fie mai moale, se poate pune un pic din zeama in care a stat nautul in conserva. Se adauga uleiul de masline, sarea si piperul; si gata.:)

Se poate orna cu boia, fasiute de ardei, ceapa sau usturoi verde, patrunjel, boabe de naut intregi, seminte de pin etc.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)