Bai frate, daca n-am intors si eu dovleacul asta pe toate partile si l-am gatit de l-au gasit dracii!:) L-am copt, l-am pasat si am facut supa crema, l-am bagat in placinta, l-am taiat cubulete si l-am pus in salate, l-am scobit si l-am umplut, acum l-am ras si l-am bagat in niste chiftele. Ma intreb daca am ratat ceva.:)

In cautare de combinatii inedite si retete noi, am ajuns, cum va ziceam in reteta precedenta, la potrivirea dintre dovleac si branza de capra; de data asta le-am pus impreuna intr-un aluat si le-am prajit in tigaie, facand niste fritters, adica niste chiftele mai plate, sau mai bine zis un fel de pancakes mai mici. Sau… ma rog, intelegeti voi din poza.:) Au mers grozav cu un sos facut din iaurt de capra si menta proaspata.

Ingrediente:

  • 500 g dovleac
  • 100 g branza de capra
  • 100 g spanac proaspat
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • cca 100 g faina
  • sare si piper proaspat rasnit
  • ulei pentru prajit.

Pentru sos:

  • 200 g iaurt de capra
  • cateva frunze de menta proaspata
  • o lingura de ulei de masline
  • un pic de zeama de lamaie
  • un praf de sare.

Am dat dovleacul pe razatoarea mica, i-am pus niste sare deasupra si l-am lasat 10 minute, sa-si lase zeama. L-am stors bine si l-am amestecat cu branza de capra maruntita, ceapa verde si spanacul tocate marunt, ouale si faina, cat sa lege cat de cat compozitia dar nu foarte mult, ea trebuie sa ramana destul de moale, sa curga adica. Am condimentat cu sare si piper din belsug si am pus cate o lingura de compozitie in ulei incins. Am lasat chiftelele astea pe fiecare parte cca 2 minute pana s-au rumenit bine, apoi le-am scos pe servetele de hartie, sa aboarba excesul de ulei. Asta-i tot.

Pentru sos am amestecat iaurtul cu ulei de masline, sare, un strop de zeama de lamaie si menta tocata marunt.

Foarte bune au iesit, pe cuvant!:)

 

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)