Briosele englezesti sunt de fapt niste painici dospite care se coc in tigaie si se servesc de obicei la micul dejun, taiate in doua, rumenite in toaster sau pe grill si unse cu unt. De asemenea, reprezinta baza pentru reteta originala de oua Benedict.

Pozele sunt din 2014, asa ca scuze pentru calitatea lor, insa am vrut sa va impartasesc neaparat aceasta reteta; cand le voi repeta, promit sa le fac poze mai frumoase si sa editez articolul.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 400 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • o lingurita cu varf de sare
  • o lingura cu varf de zahar
  • un ou mare, batut usor
  • un praf de copt
  • un plic drojdie uscata
  • malai pentru pudrat.

Mod de preparare:

Se amesteca untul topit si laptele caldut pana se omogenizeaza, apoi se adauga oul batut. Se amesteca apoi ingredientele uscate (faina cernuta, sarea, zaharul, praful de copt si drojdia), care se adauga treptat peste cele umede, omogenizand usor cu telul, apoi se framanta usor pana se incorporeaza toata faina.

Se obtine un aluat fin, elastic si moale, care se intinde pe plansa pudrata cu faina pana ajunge la cca 1.5 cm grosime. Cu un pahar mai larg se decupeaza forme rotunde de 7-9 cm diametru, care se aseaza la crescut intr-o tava pudrata cu malai; se presara un pic de malai si pe fiecare briosa si se lasa la crescut, acoperite cu o folie, timp de jumatate de ora.

Intr-o tigaie nonaderenta, unsa usor cu ulei (ca la clatite) se coc cate 3-5 min pe fiecare parte, pana capata o crusta maronie si usor crocanta.

Se transfera intr-o tava si se coc inca 12-15 min la 180 grade, pana se usuca bine.

Se taie pe jumatate si se prajeste fiecare felie pe grill sau in toaster; pentru un mic dejun dulce, se ung cu unt si cu miere sau dulceata si se mananca cu un pahar de lapte rece.

Pentru unul sarat sau un brunch select cu oua Benedict, se pune bacon rumenit deasupra, un ou posat si sos olandez. Se mananca si se lesina.:)

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)