Pentru mine Pastele inseamna miros de primavara, de proaspat, de meri infloriti, de cozonaci care se coc in cuptoare de lut afara, de ciorba de miel cu mult leustean si de drob cu toata verdeata din lume.

Noi facem in fiecare an reteta traditionala, cu miel. Stiu insa ca unii nu agreeaza mirosul acestei carni, asa ca prima optiune ca si alternativa pentru drob e mai mereu puiul. Puteti face drob de pui doar din ficatei, puteti sa combinati ficateii cu pipote si inimi, insa eu am incercat alta varianta, cu carne tocata din pulpe de pui si pot sa spun ca a iesit foarte, foarte bun.

Dupa ce am prins curaj, am gatit genul acesta de aperitiv si cu carne de porc, si cu curcan si de fiecare data am avut succes.:) Mai jos aveti drobul din carne de porc facut cu ocazia Pastelui catolic.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de pui, de preferat din pulpe
  • 500 g ficatei de pui
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • 4 oua, plus inca unul pentru uns
  • ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit.

Mod de preparare:

Intai gatiti ficateii, ori intr-o tigaie acoperita, pe foc mic, ori intr-o tava acoperita la cuptor; puneti-i impreuna cu un pic de ulei de masline si niste apa si lasati-i pe foc mic pana sunt patrunsi, cca 20 minute. Sarati-i la final.

Rumeniti un pic carnea tocata in ulei de masline, asezonand-o bine cu sare si piper. Nu e nevoie sa o lasati foarte mult, ci doar cat sa prinda un gust bun.

Amestecati-o apoi cu verdeturile tocate marunt, ficateii tocati grosier cu cutitul si cu ouale batute. Daca considerati ca mai aveti nevoie de un ou ca sa se lege compozitia, adaugati-l; depinde de cat de mari sunt ouale sau de cata verdeata alegeti sa puneti.

Asezonati iar cu sare si piper din belsug si asezati compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu ou batut si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 1 h, pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Cand e gata arata asa:

Lasati sa se raceasca bine, scoateti-l din tava si dati-l la frigider cateva ore inainte sa il feliati.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)