Nu stiu prin ce miracol am ratat sa postez pe blog reteta asta de curry, insa trebuie sa-i fac dreptate, ca prea buna a fost! Daca vreti o varianta usor exotica de la vesnicele noastre tocanite de legume, chestia asta colorata e exact ce va trebuie.

Cartoful dulce a fost mult timp un ingredient inedit pentru mine, dar de cand l-am descoperit l-am incercat gatit in mai multe feluri. Am facut mai multe variante de supa crema din el, l-am taiat subtire si am facut chips-uri la cuptor, l-am taiat in sferturi si l-am bagat in cuptor cu rozmarin, dar asa, mancarica, combinat cu alte legume a fost genial! Are un gust dulceag, care s-a potrivit perfect cu iuteala ardeiului iute si prospetimea ghimbirului, iar consistenta cremoasa a fost in contrast cu fasolea verde, pe care am lasat-o mai crocanta.

Puteti sa-l mancati ca atare sau in combinatie cu orez fiert; eu am avut un mix de orez cu bobul lung pentru salate de la Panzani, care s-a potrivit tare bine. Si musai sa aveti vreo verdeata proaspata de presarat deasupra; daca agreati coriandrul, presupun ca ar fi alegerea perfecta. Eu am pus patrunjel verde si ceapa verde si m-am declarat multumita de alegere.

Apropo, ca si curiozitate: stiati ca nu e doar o problema de gustibus non disputandum sa va placa sau nu coriandrul? Cica e o chestiune de gene; iarba asta are in componenta ei o aldehida pe care unii o asociaza cu gustul de aromat si fresh, iar altii cu cel de sapun sau chiar cu mirosul de plosnita.

Eu sunt in partea cu sapunul.:))

Ingrediente:

  • un cartof dulce de cca 300 g, taiat cubulete
  • 200 g fasole verde
  • o conserva de 400 g lapte de cocos
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • o bucatica de ghimbir
  • un ardei iute (sau jumatate, daca e prea piscacios)
  • o lingurita de pasta curry
  • o lingurita seminte de coriandru (fara nici o legatura cu cel verde:))
  • sare si piper
  • 2-3 linguri de ulei neutru (de floarea soarelui)
  • o jumatate de lamaie
  • verdeata pentru servit – patrunjel si ceapa verde.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incapatoare unsa cu ulei se pun semintele de coriandru, sa-si elibereze aromele; se adauga apoi pasta de curry si ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, toate maruntite bine.

Se lasa 2-3 minute apoi se pun in tigaie cuburile de cartof dulce, fasolea verde si un pic de apa, amestecand bine toate ingredientele; se adauga laptele de cocos, se condimenteaza cu sare si piper daca mai e nevoie si se lasa sa fiarba pe foc mic, acoperit pana cand cartofii sunt patrunsi bine.

Inainte de a servi se presara verdeata tocata si se stropeste cu zeama de lamaie, sa balanseze gustul dulceag al mancarii.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)