O prajitura 2 in 1, cum ar veni. Blat ciocolatos de negresa, compozitie de cheesecake deasupra si cirese zemoase pe ici, pe colo nu poate fi decat o combinatie de succes, nu?:)

Am facut o tava mare, de aragaz, ca am avut invitati la masa si se necesita si prezenta unui dulce. Plus ca eram datoare sa-i duc si lui tanti Maria, vecina, ca de la ea am cules ciresele.

Ingrediente:

  • 250 g cirese fara samburi
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g zahar

Pentru compozitia de cheesecake:

  • 3 oua
  • 500 g crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 30 g amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau o lingurita extract de vanilie)
  • coaja de la o lamaie

Pentru compozitia de brownie:

  • 350 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • un pic de sare
  • 200 g ciocolata.

Mod de preparare:

Am scos samburii de la cirese, apoi le-am pus intr-o cratita pe foc cu un pic de zahar si cu vanilie, doar pana cand si-au lasat un pic de zeama si zaharul era topit. Le-am tras deoparte, sa se raceasca.

Am incalzit cuptorul la 170 grade si am pregatit tava, ungand-o cu unt si tapetand-o cu hartie de copt.

Am preparat apoi compozitia de brownie: am pus intr-o cratita untul, zaharul si cacaoa, pe foc mic, amestecand incontinuu. La un moment dat s-a transformat totul intr-o crema lucioasa si destul de densa, moment in care am adaugat ciocolata taiata bucati si am dat cratita deoparte, sa se racoreasca.

Pana s-a racit amestecul de mai sus am pregatit crema de cheesecake: am mixat ouale cu zaharul si vanilia; am adaugat coaja de lamaie, crema de branza si smantana pentru frisca, iar la final am pus si amidonul.

Cand compozitia din unt cu cacao, zahar si ciocolata a devenit calduta, am adaugat galbenusurile, amestecand bine cu un tel. Am batut spuma albusurile si le-am incorporat si pe ele, amestecand usor cu o spatula.

Am turnat apui rezultatul in tava, niveland bine. A urmat apoi crema de cheesecake, pe care am pus-o cu o lingura, distribuind-o cat mai uniform pe toata suprafata. Au urmat ciresele, pe care le-am insirat soldateste si cat mai des posibil, iar la final am stropit suprafata prajiturii cu siropul lasat de cirese.

Am dat la cuptor pentru cca 40-45 minute, pana s-a rumenit frumos deasupra.

Am inteles ca a fost destul de buna.:)

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)