
O prajitura 2 in 1, cum ar veni. Blat ciocolatos de negresa, compozitie de cheesecake deasupra si cirese zemoase pe ici, pe colo nu poate fi decat o combinatie de succes, nu?:)
Am facut o tava mare, de aragaz, ca am avut invitati la masa si se necesita si prezenta unui dulce. Plus ca eram datoare sa-i duc si lui tanti Maria, vecina, ca de la ea am cules ciresele.
Ingrediente:
- 250 g cirese fara samburi
- 1 plic zahar vanilat
- 30 g zahar
Pentru compozitia de cheesecake:
- 3 oua
- 500 g crema de branza
- 150 g zahar pudra
- 200 g smantana pentru frisca
- 30 g amidon
- 2 plicuri zahar vanilat (sau o lingurita extract de vanilie)
- coaja de la o lamaie
Pentru compozitia de brownie:
- 350 g unt
- 200 g zahar
- 100 g cacao
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 4 oua
- un pic de sare
- 200 g ciocolata.
Mod de preparare:
Am scos samburii de la cirese, apoi le-am pus intr-o cratita pe foc cu un pic de zahar si cu vanilie, doar pana cand si-au lasat un pic de zeama si zaharul era topit. Le-am tras deoparte, sa se raceasca.
Am incalzit cuptorul la 170 grade si am pregatit tava, ungand-o cu unt si tapetand-o cu hartie de copt.
Am preparat apoi compozitia de brownie: am pus intr-o cratita untul, zaharul si cacaoa, pe foc mic, amestecand incontinuu. La un moment dat s-a transformat totul intr-o crema lucioasa si destul de densa, moment in care am adaugat ciocolata taiata bucati si am dat cratita deoparte, sa se racoreasca.
Pana s-a racit amestecul de mai sus am pregatit crema de cheesecake: am mixat ouale cu zaharul si vanilia; am adaugat coaja de lamaie, crema de branza si smantana pentru frisca, iar la final am pus si amidonul.
Cand compozitia din unt cu cacao, zahar si ciocolata a devenit calduta, am adaugat galbenusurile, amestecand bine cu un tel. Am batut spuma albusurile si le-am incorporat si pe ele, amestecand usor cu o spatula.
Am turnat apui rezultatul in tava, niveland bine. A urmat apoi crema de cheesecake, pe care am pus-o cu o lingura, distribuind-o cat mai uniform pe toata suprafata. Au urmat ciresele, pe care le-am insirat soldateste si cat mai des posibil, iar la final am stropit suprafata prajiturii cu siropul lasat de cirese.
Am dat la cuptor pentru cca 40-45 minute, pana s-a rumenit frumos deasupra.
Am inteles ca a fost destul de buna.:)
