Scurt, ca n-avem timp si chef de nimic, ca e prea cald. Taman vremea potivita sa se mureze rapid castravetii.

Ingrediente:

  • 2 kg castraveti
  • 1.5 l apa
  • o lingura si jumatate de sare grunjoasa
  • boabe de mustar
  • piper boabe
  • catei de usturoi
  • rondele de morcov
  • ardei iute
  • frunze de dafin
  • marar uscat.

Castravetii ii puteti alege si din cei mai maricei, nu e ca la otet, sa va chinuiti sa puneti cat mai mici posibil. Se spala frumusel, se aranjeaza in borcane curate (ori unul mai mare, ori mai multi si mai mici, ce aveti prin casa), inghesuiti bine, sa incapa cat mai multi si sa stea ficsi, adica sa nu se poata misca nici cand rasturnam borcanul.

Puneti pe langa ei cam ce aveti chef pentru aroma, vedeti lista de ingrediente. De aici as spune ca obligatorii ar fi usturoiul si mararul, restul e dupa gust. Amestecati apa rece cu sarea grunjoasa pana se topeste (respectati proportia: 1 l apa – 1 lingura cu varf de sare) si umpleti borcanele pana sus, sa fie acoperiti bine castravetii.

Aaaa… cam gata treaba. Restul e asteptare si desfatare.
Castravetii astia se fac vara, cand e foarte cald; nu tin la fel ca cei in otet, dar sunt mai gustosi, parerea mea. Asta e, trebuie mancati mai repede. Sau puteti sa-i tineti in frigider, daca aveti loc, asa rezista si 2-3 luni.

Mai e nevoie sa-i mai si vanturati din cand in cand, ca sa nu se tulbure zeama, dar daca uitati nu-i nici o problema, tot buni sunt.

Deliciosi pe langa o fripturica, de care o fi ea, sunt buni oricum.

Sau cu musaca, dupa caz.

Plus ca am auzit ca functioneaza si pe post de leac pentru mahmureala. Desigur, daca-i cazul…:)

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)