Weekend-ul asta este printre putinele din vara asta in care stam si noi acasa, singuri, dor cu javrutzele din curte. Si pentru ca suntem norocosi sa fim inconjurati de paduri si lacuri, chiar daca stam la doar 15 km de Bucuresti, ne-am propus sa facem o plimbarica, sa gasim o poienita in padure, la umbra unui stejar, si sa ne relaxam creierasii in liniste si pace.

Va anunt mai incolo cum au decurs demersurile in acest sens, pana una alta m-am gandit ca s-ar putea sa ni se faca foame si am copt niste briose sarate, sa le luam la pachet.

Ma enerveaza enorm sa arunc mancarea sau legumele vestejite din frigider. Pana la urma, ce vina au ele ca ne-am lacomit cand am fost la piata si am luat mai mult decat ne trebuia? Doamne iarta-ma, sunt locuri pe lumea asta unde oamenii mananca o data pe saptamana si noi aruncam orice ni se pare ca nu mai arata ca proaspat cules din copac…

Asa ca, odata cu ocazia dorintei noastre de a ne petrece timpul in natura, am dat din nou o sansa dovlecelului ce sta in frigider de saptamana trecuta si ardeiului capia cu codita vestejita ce a ramas uitat si el din cauza pepenelui care i-a luat fata. Am mai reciclat si o bucatica de cascaval ratacita in sertar si … iaca ce-a iesit:

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 300 g smantana
  • 50 ml ulei de masline
  • 100-120 g faina
  • un praf de copt
  • un dovlecel
  • un ardei capia mic
  • o mana de busuioc proaspat
  • frunzele de la vreo 2 tije de telina apio
  • o cana de parmezan ras (vreo 30 g)
  • 50 g cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, fulgi de chili.

Primul lucru facut a fost sa aprind cuptorul la 180 grade. Apoi am curatati dovlecelul de coaja si seminte si l-am dat pe razatoarea mare, apoi l-am presarat cu sare din belsug si l-am lasat sa iasa apa din el.

Intre timp mi-am pregatit restul ingredientelor: am maruntit frunzele de apio si busuiocul, am taiat cubulete ardeiul si cascavalul si am cernut faina impreuna cu praful de copt.

Apoi am procedat cam ca la briosele dulci, adica am amestecat ingredientele ude si le-am pus pe alea uscate peste: am batut ouale cu uleiul de masline si smantana; am adaugat sarea, piperul, fulgii de chili, plus usturoiul taiat marunt; am pus si parmezanul ras si dovlecelul, scurs bine de zeama. A urmat faina, pe care am amestecat-o usor cu o spatula (compozitia ar trebui sa fie destul de ferma, putin mai groasa decat atunci cand faceti chec; daca e mai moale, mai adaugati un pic de faina). La final se pun restul ingredientelor – frunzele, ardeiul si cascavalul si se umplu formele de briose, in care ati pus deja, ma gandesc, hartii speciale pentru briose. Umpleti aproape pana sus formele, nu 3/4 ca la cele dulci, astea nu vor creste la fel de tare.

Dati-le la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru vreo 20 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Hai, gata ca trebuie sa ma pregatesc de plecare!:) Duminica placuta si linistita tuturor!

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)