In plimbarile lungi cu masina, fie ca suntem in vacanta sau mergem prin delegatii, pregatesc intotdeauna chestii care sa fie usor de mancat, dar sa fie si consistente. Sandwich-urile sunt bune pentru calatorii de cateva ore, dar daca pleci de nebun prin tara, fara sa stii unde te opresti, cum am facut noi acum vreo 4 ani (si care a fost una din cele mai faine vacante ale noastre), nu te mai ajuta, ca se fleoscaiesc repede.

Pe cand trigoanele astea sunt perfecte in acest scop, mai ales ca le poti face cu ce umpluturi iti trec prin cap, atat dulci, cat si sarate.

Pentru varianta cu pui, ciuperci si parmezan aveti nevoie de:

Ingrediente:

  • un pachet aluat de foietaj 800 g
  • 300 g carne de pui (de preferat pulpe dezosate)
  • 2 conserve de ciuperci
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura usturoi verde
  • 150 ml vin alb
  • 100 g parmezan
  • cimbru, sare, piper
  • un ou pentru uns
  • susan pentru decor.

Se rumeneste in putin ulei de masline carnea de pui maruntita foarte bine, potrivindu-se de sare si piper inainte sa fie gata. Se scoate si se lasa deoparte; in acelasi ulei se pun ceapa si usturoiul verde, dupa care se adauga ciupercile taiate marunt si cimbrul; se soteaza cateva minute si se pune din nou carnea in tigaie, adaugand vinul alb. Se lasa impreuna pana cand alcoolul s-a evaporat si lichidul a scazut. Se condimenteaza din nou cu sare si piper, daca e cazul. Dupa ce se opreste focul se rade parmezanul deasupra, omogenizand compozitia.

Aluatul de foietaj se decupeaza in patrate de 10-15 cm, in functie de cat de mari vreti sa va iasa trigoanele. Eu am gasit de cumparat patrate gata taiate, puse intr-un cub de carton; arata asa:

Se pune cate o lingura din umplutura in mijlocul fiecarui patrat, se ung laturile cu un pic de ou batut si se impatureste pe diagonala, fixand marginile impreuna cu ajutorul unei furculite.

Se ung si pe deasupra cu ou batut si se presara susan, dupa care se coc la 200 grade cam 12-15 minute, pana cand capata o culoare aurie.

Si pentru serile de meci, ca sa mearga la bere, va recomand trigoanele cu branza si chimen:

In loc de umplutura de carne folositi un amestec din 100 g branza sarata, data pe razatoarea mica, amestecata cu 2 oua, iar pe deasupra presarati chimen in loc de mac.

 

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)