Am sa-i zic tarta la chestia asta, desi nu are crusta; i-as zice sufleu, dar nu am respectat regula incorporarii ulterioare a albusurilor batute in compozitie ca sa pot sa-i zic asa. Hai ca e mai degraba o umplutura de tarta, cred ca asa e cel mai corect. Si daca nu tineti dieta ca mine, nu vad absolut nici un motiv sa nu o puneti intr-o crusta frageda. Dimpotriva!:)

Nu m-as fi gandit sa folosesc morcovul in felul acesta; ideea mi-a dat-o doctorita care mi-a recomandat dieta actuala, in care seara am voie sa mananc combinatii de legume, oua si branzeturi. Si mi-a sugerat ca as putea sa-mi fac sufleuri cu ou, branza slaba, iaurt si diferite legume, printre care a mentionat si morcovul.

Pfoaai, zic! Ce idee interesanta! Si cum in mintea mea morcovul merge grozav de bine cu chimenul, care la randul lui merge perfect cu branzeturile, lucrurile au inceput sa capete si mai mult contur. OK, buna treaba, dar cum tai eu morcovul astfel incat sa se coaca repede in toata combinatia si sa arate cat mai dragut?

Am intrebat eu sfantul Google si ce credeti ca mi-a sarit in ochi? Asta, nenica!!


https://www.saveur.com/shaved-carrot-tart-ricotta-recipe/

Mi s-a parut super tare ideea sa rad fasii morcovul cu peeler-ul! Iar ca sa fac contrast de culoare, am pus si niste pastarnac si putina ceapa verde:

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 250 g branza dulce
  • 300 g iaurt grecesc
  • 50 g branza sarata, rasa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 fir ceapa verde
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 lingurite chimen
  • sare, piper
  • unt pentru uns vasul de copt

Mod de preparare:

Am curatat morcovii si pastarnacul, apoi i-am facut fasii cu peeler-ul. Le-am pus apoi intr-un bol cu un pic de sare, zeama de lamaie si o lingurita de chimen, ca sa se inmoaie nitel. A fost o idee buna, ca s-au infuzat si cu gustul de chimen, ceea ce a fost cum nu se poate mai bine.

Am amestecat apoi ouale batute cu branzeturile si iaurtul, am condimentat cu sare si piper si am adaugat si cealalta lingurita de chimen. Am turnat apoi aceasta compozitie intr-un vas de copt putin adanc, uns inainte cu unt. Si intr-o forma rotunda de tarta mergea la fix cu siguranta.

Am aranjat apoi uniform fasiile de morcov si pastarnac, astfel incat sa acopere toata suprafata. Ele s-au scufundat in compozitie pe jumatate, dau au ramas si afara putin, numai bine cat sa se rumeneasca si sa se caramelizeze un pic. Am presarat si ceapa verde taiata marunt si am dat la copt, la 180 grade, pentru cca 20-25 minute, pana s-a rumenit frumos deasupra.

Cu cateva ingrediente usor de procurat si cat se poate de accesibile la pret am avut parte de o cina delicioasa 2 seri la rand. Asa ca, daca erati in cautare de retete ieftine, rapide, bune la gust, usor de facut si care sa nu aiba nici multe calorii, puteti sa treceti linistiti pe lista umplutura mea de tarta.:)

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)