Nu stiu voi cum sunteti, dar pe la inceput de an pe mine tot timpul ma apuca pofta de a manca chestii verzi. Poate e modul organismului de a-mi semnala lipsa lor din timpul dezmaturilor de Sarbatori, habar n-am.

Desi pot spune ca nu am exagerat cu nimic, totusi am pus din nou cateva kg. Dar dupa cum bine stim, pot fi si alte motive pentru care te ingrasi, nu totul tine de alimentatie. Si la mine sfarsitul de an a fost cu destule motive in acest sens.

Dar asta este, a trecut timpul si uite ca deja suntem in februarie!

Probabil ca ati observat ca sunt din nou din ce in ce mai preocupata de o alimentatie echilibrata (hai, mai slabeste-ma…:)) si tot postez idei de chestii de luat la pachet, pentru la munca. Si poate ca ati remarcat faptul ca in principiu toate propunerile mele sunt combinatii de carne slaba – peste, pui, curcan – cu legume si cu verzituri. Cum zice si andie.ro, nici o masa fara ceva verde in farfurie, nu?:) Ei bine, eu nu am nimic impotriva.

O chestie care, la fel, ma preocupa foarte tare este risipa de alimente; v-am mai povestit ca nu suport sa arunc mancare, asa ca de multe ori inventez tot felul de lucruri doar ca sa pot salva legume care se vestejesc in camara sau in frigider.

Ei bine, supa asta a fost o ocazie buna si sa-mi potolesc pofta de verde, si sa folosesc legumele si verdeturile pe care le aveam deja in congelator si frigider. In plus am consumat in sfarsit si conserva de lapte de cocos pe care o aveam de ceva vreme.

Ingrediente:

  • o punga de broccoli congelat (400 g)
  • conopida congelata, tot cam 400 g
  • un sfert de telina
  • 3 tije de apio
  • un praz
  • un zucchini
  • 2 cepe
  • o conserva de lapte de cocos full fat, nu din ala light
  • o caserola de spanac baby (100 g)
  • cateva fire de busuioc
  • o lingurita cu varf de sare cu telina (celery salt, e un condiment care contine sare si pudra de bulbi de telina uscati si macinati; e foarte buna la sosuri si supe-crema);
  • sare si piper proaspat rasnit.

Mod de preparare:

M-am obisnuit sa fac supele-crema in oala sub presiune, se gatesc mai repede si in plus ies mai gustoase, pastreaza mai bine aroma legumelor. Procedeul e simplu: pui legumele, pui lichid, pui condimente, sigilezi capacul si dai drumul la foc.

Astfel, in ordine aleatorie, am pus in oala buchetelele de broccoli si conopida (eu am pus frunzele fragede de la o conopida, ceva buchetele mai urate si cotoarele mai moi, taiate mai marunt, ca alea mai frumoase au fost rezervate pentru alte retete); au urmat apoi radacina de telina si tijele de apio taiate in bucati, prazul feliat, zucchini-ul taiat cubulete si ceapa in bucati mai mari.

Am turnat peste legume conserva de lapte de cocos, apoi niste apa (cam 1.5 l, cat sa acopar legumele, sa aiba in ce fierbe).

Apoi am adaugat condimentele: sare, piper, sarea cu telina. Eu mi-am cumparat-o din Germania, cand am mai fost si mi-am adus si de la sora-mea din SUA. La noi se gaseste online, in magazine eu una nu am vazut. Daca nu aveti… asta e, nu puneti. Puteti folosi si legume deshidratate, Solaris are o gama mai mare, dar mai sunt si altii. In nici un caz vegeta, ok? Doar legume uscate si maxim sare, piper sa aiba, cititi eticheta.

Am pus oala sub presiune pe foc; cand a inceput sa fiarba, am lasat-o cam 15 min si apoi am dat-o deoparte. Cand am putut deschide capacul am mai scos din lichidul in exces, ca sa nu iasa prea apoasa supa, am pus spanacul si busuiocul si am pasat legumele cu blender-ul.

Busuiocul e cam ofilit, dar la vreo salata nu puteam sa-l folosesc si era pacat de el sa-l arunc, mai ales cand inca era plin de aroma, doar ca nu mai arata instagramabil.

Verdeturile s-au inmuiat repede de la lichidul fierbinte si au dat un gust proaspat la toata combinatia, plus o culoare mult mai apetisanta! Practic au fost motivul pentru care sa-ti vina sa bagi lingura in farfuria cu supa, ca altfel avea o culoare cam… dubioasa, sa nu zic altfel.:)

Merge combinata cu orice supa asta; noi am pus niste crutoane si niste branza in ea si a fost super.

Hai, v-am facut pofta de verde? Sau mai bag o fisa?:)

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)