Mi se intampla destul de des sa am pofta sa mananc chestii verzi. Nu stiu care este explicatia, probabil imi scade nivelul de clorofila din sange.:) Ideea e ca sunt momente din astea, indiferent de anotimp, in care culoarea predominanta din farfuriile mele este verdele.

Mi-a venit ideea acestei supe de vara, super lejere in primul weekend de dupa intoarcerea de la Balcic, in iunie 2018. M-au insiprat si frumoasele vase din ceramica pe care mi le-am cumparat de acolo.

Mai exact de aici:

Amandoi aveam pofta sa mancam o zeama, dar parca as fi vrut ceva usor. Tocmai dezghetasem un piept de pui de tara si m-am gandit sa fac cumva sa il pun intr-o supa verde; si ca sa nu iasa o chestie fada, am folosit arome mai puternice pentru a scoate din anonimat puiul, gen usturoi si marar.

Cum nu am avut chef sa ies la cumparaturi, am ales sa folosesc efectiv ce aveam in frigider si in congelator. A iesit o supa parfumata, fresh si lejera, care a putut fi mancata ca atare, dar si cu un pic de smanatana sau iaurt grecesc.

Asa ca, daca aveti pofta de o supa aromata de pui, cu putine calorii, dar si plina de legume proaspete, va indemn cu incredere sa o incercati pe a mea:

Ingrediente:

  • un piept de pui intreg, dezosat
  • o capatana de usturoi
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • un pic de suc de rosii
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • un pastarnac
  • un ardei rosu
  • 1 fir de praz mai mare
  • 3 tije de telina apio
  • 2 dovlecei
  • 200 g mazare congelata
  • o punga de spanac frunze, congelat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit.

Mod de preparare

Intai ne ocupam de perisoare: taiem pieptul de pui in bucati mai mici si le bagam la robot impreuna cu usturoiul curatat si tocat, cate o legatura de patrunjel si de marar, uleiul de masline, un strop de suc de rosii, sare si mai ales piper din belsug. Le maruntim impreuna pana se formeaza o compozitie mai legata, asa, dar totusi nu chiar o pasta.

Formam perisoarele cu mainile ude, sa ne fie mai usor, si le lasam pe o tava pana ne ocupam de zeama in care vor fierbe.

Ceapa, morcovul, pastarnacul, telina apio si ardeiul le taiem cubulete si le punem intr-o oala incapatoare (una de 4 l ajunge); eu am umplut-o pe 3 sferturi cu apa si am pus-o la fiert, la foc mediu; am sarat nitel apa de pe-acum. Cand au dat in clocot si au fiert cateva minute, am pus si prazul, taiat rondele, plus tijele de la marar si patrunjel, tocate marunt; frunzele le pun de obicei la final, dupa ce opresc supa sau ciorba, la fel fac si cu leusteanul.

Urmeaza sa faca cunostinta cu oala si mazarea, iar dupa ea putem sa adaugam si perisoarele. Cand terminam cu ele adaugam si dovleceii, taiati cuburi mai mari, plus spanacul. Asezonam cu sare si un pic de piper si asteptam sa se ridice guguloaiele de pui la suprafata si sa fie fiert dovlecelul, apoi oprim focul si punem deasupra frunzele de marar si patrunjel ramase, tocate marunt.

Vara intr-o farfurie!

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)