
… sau cum sa scoti din anonimat un fel de mancare banal folosindu-te de ce ierburi gasesti prin curtea ta sau a vecinilor.
Am descoperit la vecini niste minunate flori de chives, care arata incredibil si care au un gust subtil si dulceag de ceapa, dar si un parfum usor floral. Le-am folosit atunci in salate, in pate-ul de casa, in crema de branza cu verdeturi, in telemeaua marinata in ulei de masline inspirata de la Corina Ureche, le-am pus in marinade pentru fripturi… In fine, dar ce n-am facut cu ele! Ia uitati ce frumoase sunt!

Daca de regula folosesc frecvent cimbru, oregano, rozmarin, busuioc sau mai autohtonele marar si patrunjel, florile de chives au fost o surpriza placuta pentru mine; de-abia astept sezonul urmator!
In reteta aici de fata le-am folosit, impreuna cu alte ierburi, sa dea gust inedit unor rondele de somon la cuptor.
Ingrediente:
- 4 rondele de somon
- o lamaie, feliata
- ulei de masline
- sare, piper
- ierburi aromatice: marar, cimbru, flori de chives
- un fir de usturoi verde
- un fir de ceapa verde.
Mod de preparare:
Se curata somonul de solzii ramasi si de eventualele oase, cu ajutorul unei pensete. Se spala si se sterge bine, cu servete de hartie.
Intr-un vas de copt se toarna un pic de ulei de masline, peste care se aseza felii de lamaie, plus ceapa si usturoiul verde tocate. Se aranjeaza rondelele de somon pe deasupra, se asezoneaza cu sare si piper din belsug si se presara ierburile aromatice.

Se mai stropeste cu un pic de ulei de masline si se da la cuptor, la 160 grade, pentru cca 20-30 minute.

Noi le-am mancat cu niste fasole verde trasa la tigaie, cu usturoi si lamaie.


A fost cam bunut, nu zic nu…