O salata cu peste din conserva poate parea o varianta rapida, dar mai putin sanatoasa. Ei bine, nu-i chiar asa. Pestele conservat in suc propriu sau in ulei isi pastreaza mai bine proprietatile benefice decat pestele congelat si apoi decongelat, asa ca nu fugiti de conservele de peste, ele pot reprezenta un pranz consistent si nu foarte costisitor. Totusi, nu v-as recomanda conservele de peste in sos tomat sau in alte zemuri colorate, alea au tot felul de porcarii prin ele si strica toata treaba.

Eu folosesc conserve foarte des, in special la preparat salate rapide pentru pranzul de la serviciu. Intotdeauna am in camara doua, trei conserve cu naut, fasole, linte sau porumb, gata sa fie amestecate cu alte legume si verdeturi proaspete sau chiar cu carne sau cu oua fierte, dupa cum am inspiratie la momentul respectiv. V-am mai povestit eu de cat de multe combinatii poti face cu un minim efort pentru a avea ceva hranitor si sanatos pe post de pachetel. Eu lucrez impreuna cu sotul meu asa ca motivatia e dubla din acest punct de vedere.

Alaturarea dintre fasolea boabe si peste nu este una cu traditie pe la noi; as putea spune chiar ca pare destul de ciudata. De ce? Nu stiu… mie mi se pare ca merg foarte bine impreuna. Sper sa va placa si voua.

Ingrediente:

  • o conserva mare de ton (160 – 200 g, depinde de marca; poate fi in ulei sau in suc propriu)
  • 2 conserve de fasole boabe (eu am folosit una de fasole alba si una de fasole rosie)
  • o tija de telina apio, cu tot cu frunze
  • un ardei capia
  • o ceapa rosie
  • zeama de la o lamaie
  • un pic de ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit.

Desfaceti conserva de peste si scurgeti zeama; rasturnati tonul intr-un bol si adaugati ceapa rosie, taiata in fasii foarte fine. Stoarceti deasupra zeama de lamaie, amestecati si lasati-le sa stea impreuna un pic, sa faca cunostinta.

Intre timp desfaceti si scurgeti conservele de fasole; clatiti bine boabele si adaugati-le in bolul cu peste si ceapa. Telina apio taiati-o feliute subtiri, iar ardeiul capia in cubulete. Puneti-le si pe ele in bol, sarati, piperati, stropiti cu un pic de ulei de masline si amestecati cu grija, sa nu se zdrobeasca fasolea prea tare.

E mai buna dupa ce a stat cateva ore la frigider, cu paine prajita sau chiar si fara.

 

 

 

 

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)