Ei, salata asta a iscat zazanie la noi in familie; din motive de dureri de spate, stau acasa de vreo saptamana si ceva, fara sa pot face mare lucru. Insa aveam un chef nebun sa gatesc ceva, orice… Avand toate ingredientele pentru salata asta, pe care o planuiam de mult, si lipsindu-mi doar avocado-ul, mi-am sunat sotiorul sa cumpere in drum spre casa. Cand a ajuns m-a intrebat ce vreau sa fac cu el. Si… i-am spus, la fel de plina de entuziasm, de curiozitate si de emotie, ca la fiecare chestie noua pe care vreau s-o incerc. Si dupa ce-l asteptasem juma’ de zi, ce se gaseste dumnealui sa zica?! „Mie nu mi se pare o combinatie reusita asta, cu fasole si creveti!”.

Pam-pam! Evident, fara sa fi mancat vreodata, dar ce nu stiti (ei, uite, dau din casa iar…) este ca sotul meu are o parere avizata despre orice, oricand. Evident ca si in materie de gatit, motiv pentru care orice sesiune de cooking la noi incepe cu draci. Ai mei.

Eh, si cum ma bosumflasem eu total, evident ca nu am mai avut niciun chef de salata lu’ peste prajit, naiba s-o ia… Pana la urma, vazandu-mi botul, s-a induplecat si mi-a zis: „Te ajut sa cureti ceapa? sa nu stai mult in picioare…”

Ei, cum sa nu-l iubesti?! Spuneti si voi… Asadar, am facut salata, cu ajutorul dumnealui. A, a lui a fost ideea cu flambatul crevetilor, care a fost una buna, ce sa zic…

Ingrediente:

  • 200 g creveti mici, de cocktail (eu am avut in conserva, gata fierti, dar gasiti si congelati)
  • o conserva de fasole rosie boabe
  • o conserva de fasole alba cannellini
  • o conserva mica de porumb
  • 2 avocado
  • o ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • un ardei iute
  • 30 ml coniac
  • o lamaie
  • ulei de masline
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare si piper.

Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si usturoiul plus ardeiul iute, taiat totul feliute subtiri. Se adauga crevetii, se sareaza, se pipereaza si cand sunt fierbinti se pune deasupra coniacul, cat sa-i stropeasca putin. Se flambeaza, cat sa se duca alcoolul si se opreste focul. In mod normal ar trebi sa dureze totul maxim 3-4 minute, ca crevetii sunt deja gatiti.

Intr-un bol se pune ceapa rosie, taiata fasii foarte subtiri si avocado-ul, taiat cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie din belsug, ca sa nu se oxideze avocado-ul si sa se inmoaie un pic ceapa. Se adauga apoi fasolea si porumbul, scurse bine, si bineinteles crevetii flambati. Se adauga un pic de ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper proaspat rasnit. La nevoie se mai stoarce ceva din lamaia aia (cred ca mai fain e cu lime). Daca va place hot, mai puneti si niste ardei iute, taiat marunt.

 

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)