Hai ca ne-am destrabalat destul cu 8 martie, cu mucenicii, poate unii au si planuri mari cu cele 40 de pahare… Sa nu uitam totusi ca excese din astea ar trebui sa fie doar ocazionale si in mici cantitati si nu ar trebui sa devina o obisnuinta. Pana la urma, orice e ok atata timp cat nu se exagereaza. Deci fiti cumpatati si bucurati-va de toate cate un pic!

Sa revenim la oile noastre, alea cu verde in farfurie, carne slaba si multe legume, adica la obiceiuri mai sanatoase si sa va povestesc despre farfuria asta, spun eu, geniala!:) Evident, in spiritul cu care sper ca v-am obisnuit deja, e o reteta rapida, usor de facut, cu ingrediente accesibile si se poate lua lejer la pachet. Va garantez ca si cei mai mofturosi, care vor stramba din nas la auzul cuvintelor gen „piept de pui la gratar” (bleahh…), „mazare cu menta” (menta?!?!?) sau „piure de pastarnac vegan” (ete na… si de pastarnac, si vegan?!? iti bati joc de mine?!) isi vor schimba radical opiniile dupa prima inghititura!

Sper ca v-am facut pofta deja, asa ca sa va zic si cum se face, ca sa va convingeti si singuri:

Ingrediente:

Din aceste cantitati ies doua portii generoase, chiar 3 mai potrivite.

Pentru pui aveti nevoie de:

  • 300 g piept de pui (eu am avut 4 muschiuleti)
  • 50 ml iaurt
  • o lingurita mustar Dijon
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit.

Pentru mazare aveti nevoie de:

  • 300 g mazare fina congelata (recomand mazarea extra fina din gama proprie Delhaize de la Mega Image)
  • o lingura ulei de masline
  • o mana de menta proaspata tocata
  • o jumatate de lamaie
  • sare si piper.

Pentru piure aveti nevoie de:

  • 5 buc pastarnac de marime medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • aprox 150 ml de lapte vegetal (eu am folosit lapte de migdale bio de la Alpro, fara zahar adaugat)
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Pieptul de pui l-am pregatit cu o seara inainte, cand am facut si niste frigarui. Mai exact, am amestecat iaurtul cu mustarul Dijon si uleiul de masline si am marinat in el pieptul de pui, dat inainte cu sare si piper. Eu l-am lasat vreo 3 h, dar se poate si peste noapte. Se poate si jumatate de ora, daca va grabiti, la o adica.

L-am pus pe gratarul de la cuptor si l-am gatit pe functia grill, cu ventilatie, la 160 grade pentru cca 15 minute. Am pus dedesubt si o tava cu niste apa, sa nu se usuce prea tare si nici sa nu fac mizerie in cuptor.

Mazarea am pus-o intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline, un pic de apa, 2-3 felii de lamaie, sare si piper. In maxim 10 minute este gata, mazarea asta fina se gateste foarte repede. Incercati sa opriti focul inainte sa isi schimbe culoarea, e mai gustoasa si mai apetisanta daca ramane asa, verde intens. La final am adaugat menta tocata si zeama de la lamaia care a ramas.

Cand a fost gata am pus pieptul de pui in aceeasi tigaie, sa se incalzeasca si sa se invaluie si el de aroma fresh.

Cat s-a gatit mazarea am pregatit si pastarnacul, adica l-am curatat de coaja, l-am taiat rondele si l-am pus la fiert in apa cu sare. Cand s-a inmuiat am scurs apa, am adaugat 2 linguri de ulei de masline si l-am pasat cu blenderul, adaugand cate putin din laptele vegetal, pana am ajuns la consistenta dorita. Am condimentat cu piper proaspat rasnit.

Apoi mi-am luat farfuriile mele frumoase si albastre, am pus in ele 2-3 linguri de piure in fiecare, am feliat puiul si l-am aranjat frumos peste, apoi am adaugat mazarea zemoasa si parfumata.

Vedeti ce simplu e? Dar gustul… vai, gustul! Incercati reteta si mai vorbim.:)

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)