Va anuntam la un moment dat pe Insta-stories ca incep un proiect nou alaturi de o colega de la cursul de cofetarie absolvit la Horeca School anul trecut. De fapt ea l-a inceput singurica, eu doar m-am bagat in seama ulterior.:) Proiectul in sine este un mic laborator de cofetarie care are si o vitrina pentru vanzarea prajiturilor, intr-un spatiu foarte dragut de pe Vasile Lascar, aproape de intersectia cu Stefan cel Mare.  Lolita – boutique de dulciuri este creatia Cosminei, my sugarfriend cum ii zic eu, care a lasat job-ul din banca pentru a face prajituri.

Admir maxim oamenii care au curajul sa puna punct si sa o ia de la capat intr-un domeniu cu totul nou, mai ales cand e vorba de unul in care munca fizica se imbina cu creativitatea, plecand de la un birou cu hartoage, target-uri si cifre. Sa incepi un business de genul asta in Romania insa nu este o chestie usoara si implica enorm de multe eforturi; de la a-ti dori sa faci prajituri si pana a deveni proprietarul propriei cofetarii poate parea floare la ureche cand o zici, dar pana sa devina realitate este insa o cale tare lunga si anevoioasa.

Vitrina Lolitei, plina de minunatii facute de Cosmina

Viteaza mea Cosmina insa a facut-o! Desi este inca in faza de inceput, in care nu reuseste sa aiba vitrina plina in fiecare zi, ea fiind si manager, si cofetar, si sofer si femeie de serviciu, lucreaza insa intens pe comenzi, adica laboratorul functioneaza non-stop aproape. Probabil ca urmatoarea dotare a laboratorului va fi o canapea extensibila, ca ce rost mai are sa mearga acasa sa doarma daca pleaca de-acolo la 12 si se intoarce la 5-6 dimineata.:)

Ei, si in acest punct am intervenit si eu, in sensul ca merg si o mai ajut dupa lucru, cum si cand pot, in weekend-uri mai ales, cand are evenimente. E o sefa buna, nu-mi tine socoteala daca mai chiulesc in vreo zi.:) Faza e ca ma simt tare bine acolo, eu am avantajul ca nu-mi bat capul cu chiria, costul ingredientelor, pretul prajiturilor s.a.m.d., in schimb pot sa fac doar partea aia placuta pentru mine, cea in care prepar efectiv dulciurile.

Cum ziceam, deocamdata lucram doar pe comenzi si pe evenimente; facem torturi aniversare, prajiturele pentru ceainarii, platouri pentru diferite ocazii, candy baruri, din astea. In curand planuim sa ne organizam in asa fel incat sa tinem deschisa cofetaria macar cateva zile pe saptamana, dar deocamdata n-am ajuns acolo.

Ce pot sa va zic cu certitudine este ca toate ingredientele folosite sunt de calitate si nu exista la noi in laborator frisca vegetala, margarine, premixuri sau alte din astea; facem totul de la zero: macaronsii, cojile de tarte, eclerele, blaturile, tot-tot. Ca si stil, punem gustul pe primul plan si dupa aceea ne gandim la decorul care s-ar potrivi. Ne plac si prajiturile moderne, cu mousse-uri si glazuri oglinda, facem si din astea, dar mai aproape de sufletul nostru sunt cele cu blaturi, gen carrot cake sau Victoria sponge. Nu lucram in pasta de zahar, nici una din noi nici nu suntem fane si nici nu ne pricepem ce-i drept, asa ca ii lasam pe altii sa ne ia fata aici.:)  

Cosmina e priceputa si la torturi si prajituri cu continut redus de zahar sau chiar fara zahar, testam incontinuu retete care sa poata fi servite si de cei care au diferite restrictii alimentare si facem frecvent torturi child friendly. Mergem pe ideea de apropiere de client, de asteptarile si de dorintele lui si incercam sa ne adaptam la acestea atata timp cat sunt realizabile, evident.:)

Bomboane raw vegane, fara zahar
Tort keto cu migdale, cafea si ciocolata
Tort child friendly cu blat de vanilie, crema de vanilie si fructe proaspete
Tort de ciocolata fara zahar

Ne plac dulciurile care sa te duca cu gandul la rustic, la shabby chic, la un five-o-clock tea servit cu o prajiturica onctuoasa si gustoasa alaturi de oameni dragi pe o terasa, genul asta de atmosfera vrem sa recreem prin ceea ce facem. Iar evenimentul de ieri – prima nostra nunta! – s-a incadrat perfect in aceasta viziune.

Ea e Cosmina, punand la punct ultimele detalii de pe tortul miresei

Am lucrat cu mare drag la acesta, desi aveam cerinte foarte precise din partea miresei si au fost foarte multe elemente de care a trebuit sa tinem cont, ceea ce pentru noi, cu putina noastra experienta in astfel de lucruri, a fost un efort substantial. Dar am scos-o la capat!:)

Chiar vorbeam ieri cu Cosmina si cu Cristi (aka Domnul Cucinino, sotul meu, care a fost mana noastra dreapta, cea stanga si chiar si un picior in multe momente, adica fara el practic nu stiu ce-am fi facut:)) ca acest eveniment a avut pentru mine aceeasi intensitate ca si primul Masterclass in care am fost in echipa organizatorica de la Horeca School, cel cu Karim Bourgi, unde a fost enorm de mult de munca, dar a fost si super, super tare! Dupa ala, celelalte Masterclass-uri mi s-au parut floare la ureche!:)

Candy-barul

Nunta de ieri s-a organizat in aer liber, intr-un spatiu superb, un fel de gradina de vara care se cheama chiar asa, Gradina cu Licurici. Foarte fain, apropo, si cu oameni foarte draguti, chiar recomandam! Tema nuntii au fost pisicile, asa ca am avut de pregatit si o prajitura sub forma de pisicute.:)

Matzele.:)

Pe rand, ce-am facut (ca sa vedeti adica cu ce am umplut o duba frigorifica):

Pentru candy bar am facut asa:

  • Mini-pavlove cu curd de mango si fructul pasiunii;
  • Cookies de 3 feluri: cu cacao si ciocolata, cu zahar brun si bucati de ciocolata si cu vanilie si lamaie confiata;
  • Prajiturile-pisica, care le-am facut din carrot cake si le-am tras in fondant alb.
  • Macarons cu lime – cei albi si cu fructul pasiunii – cei mai portocalii;
  • Prajituri in degrade cu blaturi de vanilie si crema de branza cu lamaie:

Pentru tortul miresei am pregatit un tort cu mousse de ciocolata alba, fructe de padure si blaturi de vanilie colorate:

In plus am mai avut de facut:

Doua torturi pentru parinti – blat umed de ciocolata, mousse de ciocolata neagra, insertie de fructe de padure si mousse de vanilie:

Un tort pentru nasi – cu blat de vanilie, crema de branza si fructe de padure:

Marturiile, 80 la numar, care au fost inmanate invitatilor la sfarsitul nuntii si care au constat in monoportii facute cu blat de vanilie, mousse de ciocolata alba cu insertie de mango si fructul pasiunii si glazura oglinda:

Pentru absolut toate am avut, cum ziceam, indicatii specifice din partea mirilor privind aspectul, decorurile si componenta tuturor dulciurilor preparate.

Cam asa arata frigiderul cu tortul miresei si cele 80 de marturii, puse in cutiute individuale

Speram ca am reusit sa ne ridicam la nivelul asteptarilor lor in aceasta importanta zi! Sunt sigura ca la capitolul gust am reusit, iar la aspect promitem sa devenim din ce in ce mai bune!

 Sincer si pentru noi a fost o zi la fel de importanta si putem spune deja, dupa ce am trecut de acest hop, de un “mariaj” reusit si intre Lolita si echipa Cucinino.

„Cofetaresele”:)))

Asa ca… provocati-ne, ca incepe sa ne placa!:)

P.S. Ne scuzati pentru calitatea pozelor, ce-am facut pentru eveniment meritau o soarta mai buna in privinta imaginii, doar ca la momentul respectiv de final ne tremurau prea tare telefoanele in maini dupa toata oboseala acumulata.:) Si pe post de trepied am avut niste picioare super umflate dupa 12 ore pe zi in weekend de prestat, deci nici alea nu prea ne-au ajutat. Nu mai zic de cele 100 de grade cat erau afara… In fine! Sper sa va dati seama cat de cat de ce lucruri frumoase suntem in stare sa facem si va garantam ca in realitate arata mult mai bine!:))

Pentru comenzi si booking evenimente ne puteti contacta la numarul de telefon  0757-013.453, pe mail la lolita.boutique212@gmail.com sau pe paginile de Facebook si de Instagram.

Si cand deschidem cofetaria si pentru vanzare, ne veti gasi pe Vasile Lascar 212, aproape de intersectia cu Stefan cel Mare (zona spitalului Colentina), vizavi de restaurantul chinezesc Templul Soarelui:

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)