A venit si ziua asta, 1 Septembrie… Mie imi place toamna, dar nu pot sa nu am, asa, o usoara nostalgie, ca tot omul, dupa lunile de vara, alea cu vacante, balaceala, iarba verde si relaxare maxima. Nu ca ar fi fost chiar asa, dar… orisicat. Chiar am vazut o chestie draguta pe FB, ca cica azi ar trebui sa fie de fapt 32 August. Da, n-ar fi rau, nu?

Asadar, in onoarea acestei zile minunate post-estivale si pre-autumnale, va ofer o reteta cu niste legume a caror sezon incepe in timpul verii si se termina toamna, deci carora nu prea le pasa de nostalgii din astea degeaba, de vineri seara. Sa ne bucuram asadar de ce are de oferit fiecare anotimp si fiecare moment in parte si s-o lasam mai moale cu „ce bine a fost” sau „ce bine va fi”. Hai si cu binele de acum, ca de asta cam uitam sa ne bucuram…

Ingrediente:

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 4 rosii
  • 250 g mozzarella
  • 5-6 catei de usturoi
  • o mana de busuioc
  • ulei de masline
  • 100 ml suc de rosii
  • un pic de parmezan
  • sare si piper.

Cu ajutorul unui blender vertical mixati cateva frunze de busuioc cu un pic de ulei de masline. Taiati vanata si dovlecelul in rondele de cca 5 mm grosime si ungeti-le cu uleiul aromat cu busuioc. Sarati, piperati si apoi coaceti rondelele pe gratar sau grill pana cand se rumenesc frumos. Dovlecelul ar trebui sa fie pe jumatate copt, iar vanata cam pe 3 sferturi, ca au consistente diferite si trebuie sa se coaca in mod egal la cuptor.

Taiati si rosiile rondele, precum si mozzarella, in felii subtiri.

Intr-o tava unsa cu ulei de masline (puteti folosi si din cel cu busuioc daca v-a ramas) asezati un strat de rosii, presarati cu usturoi si busuioc tocate marunt si condimentati cu sare si piper; asezati apoi un strat de mozzarella. Urmeaza rondelele de dovlecel, apoi din nou rosii, usturoi, busuioc, sare, piper si mozzarella. Vine randul vinetelor, peste care iar punem rosii si mozzarella.

La final adaugam sucul de rosii, radem niste parmezan si dam la cuptor, la 200 grade, pentru cca 20 min. Cand e gata mai presarati niste busuioc proaspat tocat deasupra.


Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani spre 40, stau la curte, in apropiere de Bucuresti. Am "decat" un sot, plus 3 catei si de curand si o pisica. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Acum 3 ani am decis ca imi doresc si altceva de la viata, asa ca am urmat cursurile de cofetar-patiser de la Horeca School, unde mi s-a deschis o alta lume in fata ochilor. Chiar daca nu profesez in domeniu, cred ca asta a fost una din cele mai bune decizii luate in ultimul timp pentru ca acolo am avut ocazia sa intalnesc oameni minunati si sa ma incarc cu multa energie pozitiva si creativa. Toate experientele de acolo m-au completat din toate punctele de vedere si sunt foarte recunoscatoare pentru asta.

Aici pe blog gasiti retete variate, in mare parte usoare si cu ingrediente accesibile. Incerc intotdeauna sa nu fac risipa de alimente, asa ca multe din retetele de aici incep cu "aveam in frigider niste legume gata sa moara si m-am gandit sa fac ceva cu ele".

Sper sa gasiti inspiratie pe aici si daca va place ceva, dati-mi si mie un semn, sa ma bucur si eu putin.:)