A venit si ziua asta, 1 Septembrie… Mie imi place toamna, dar nu pot sa nu am, asa, o usoara nostalgie, ca tot omul, dupa lunile de vara, alea cu vacante, balaceala, iarba verde si relaxare maxima. Nu ca ar fi fost chiar asa, dar… orisicat. Chiar am vazut o chestie draguta pe FB, ca cica azi ar trebui sa fie de fapt 32 August. Da, n-ar fi rau, nu?

Asadar, in onoarea acestei zile minunate post-estivale si pre-autumnale, va ofer o reteta cu niste legume a caror sezon incepe in timpul verii si se termina toamna, deci carora nu prea le pasa de nostalgii din astea degeaba, de vineri seara. Sa ne bucuram asadar de ce are de oferit fiecare anotimp si fiecare moment in parte si s-o lasam mai moale cu „ce bine a fost” sau „ce bine va fi”. Hai si cu binele de acum, ca de asta cam uitam sa ne bucuram…

Ingrediente:

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 4 rosii
  • 250 g mozzarella
  • 5-6 catei de usturoi
  • o mana de busuioc
  • ulei de masline
  • 100 ml suc de rosii
  • un pic de parmezan
  • sare si piper.

Cu ajutorul unui blender vertical mixati cateva frunze de busuioc cu un pic de ulei de masline. Taiati vanata si dovlecelul in rondele de cca 5 mm grosime si ungeti-le cu uleiul aromat cu busuioc. Sarati, piperati si apoi coaceti rondelele pe gratar sau grill pana cand se rumenesc frumos. Dovlecelul ar trebui sa fie pe jumatate copt, iar vanata cam pe 3 sferturi, ca au consistente diferite si trebuie sa se coaca in mod egal la cuptor.

Taiati si rosiile rondele, precum si mozzarella, in felii subtiri.

Intr-o tava unsa cu ulei de masline (puteti folosi si din cel cu busuioc daca v-a ramas) asezati un strat de rosii, presarati cu usturoi si busuioc tocate marunt si condimentati cu sare si piper; asezati apoi un strat de mozzarella. Urmeaza rondelele de dovlecel, apoi din nou rosii, usturoi, busuioc, sare, piper si mozzarella. Vine randul vinetelor, peste care iar punem rosii si mozzarella.

La final adaugam sucul de rosii, radem niste parmezan si dam la cuptor, la 200 grade, pentru cca 20 min. Cand e gata mai presarati niste busuioc proaspat tocat deasupra.


Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)