Bai frate, daca n-am intors si eu dovleacul asta pe toate partile si l-am gatit de l-au gasit dracii!:) L-am copt, l-am pasat si am facut supa crema, l-am bagat in placinta, l-am taiat cubulete si l-am pus in salate, l-am scobit si l-am umplut, acum l-am ras si l-am bagat in niste chiftele. Ma intreb daca am ratat ceva.:)

In cautare de combinatii inedite si retete noi, am ajuns, cum va ziceam in reteta precedenta, la potrivirea dintre dovleac si branza de capra; de data asta le-am pus impreuna intr-un aluat si le-am prajit in tigaie, facand niste fritters, adica niste chiftele mai plate, sau mai bine zis un fel de pancakes mai mici. Sau… ma rog, intelegeti voi din poza.:) Au mers grozav cu un sos facut din iaurt de capra si menta proaspata.

Ingrediente:

  • 500 g dovleac
  • 100 g branza de capra
  • 100 g spanac proaspat
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • cca 100 g faina
  • sare si piper proaspat rasnit
  • ulei pentru prajit.

Pentru sos:

  • 200 g iaurt de capra
  • cateva frunze de menta proaspata
  • o lingura de ulei de masline
  • un pic de zeama de lamaie
  • un praf de sare.

Am dat dovleacul pe razatoarea mica, i-am pus niste sare deasupra si l-am lasat 10 minute, sa-si lase zeama. L-am stors bine si l-am amestecat cu branza de capra maruntita, ceapa verde si spanacul tocate marunt, ouale si faina, cat sa lege cat de cat compozitia dar nu foarte mult, ea trebuie sa ramana destul de moale, sa curga adica. Am condimentat cu sare si piper din belsug si am pus cate o lingura de compozitie in ulei incins. Am lasat chiftelele astea pe fiecare parte cca 2 minute pana s-au rumenit bine, apoi le-am scos pe servetele de hartie, sa aboarba excesul de ulei. Asta-i tot.

Pentru sos am amestecat iaurtul cu ulei de masline, sare, un strop de zeama de lamaie si menta tocata marunt.

Foarte bune au iesit, pe cuvant!:)

 

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)