A fost din nou un weekend plin in laboratorul Lolita, mai precis a fost o saptamana plina inainte de acest weekend. Am avut ocazia si privilegiul sa ne ocupam de un botez de 100 de persoane intr-un cadru rustic si inedit, la Ferma Dacilor din Tohani. Imaginile preluate de pe site-ul lor vorbesc de la sine despre atmosfera de acolo, una de liniste, de intoarcere la origini, unde timpul si spatiul parca au alte dimensiuni. Uneori o pauza de la agitatia cotidiana e mai mult decat binevenita, asa ca va recomandam sa dati o fuga pana aici ca sa va „resetati” un pic.

Pentru noi a insemnat o noua provocare, dat fiind faptul ca a trebuit sa preparam retete care sa se integreze in locatia respectiva si, de asemenea, sa ne incadram in cerintele precise ale parintilor, care si-au dorit niste dulciuri putin „altfel”. Dar noua ne plac provocarile, mai ales cand trebuie sa iesim un pic din tipare pentru ca asta inseamna sa castigi experienta si sa cresti.

Asa ca am lucrat cu mare drag pentru acest eveniment si ne-am straduit sa iasa totul cat mai aproape de ce si-au dorit clientii nostri. Dupa vorbele frumoase primite dupa, noi zicem ca am si reusit.:)

Pentru candy bar am pregatit:

Mini gogosi cu 3 feluri de topping: cu fistic, cu cafea si cu ciocolata si alune.
Macarons mai mari umpluti cu mousse de branza si afine proaspete
Eclere cu ciocolata si cafea, eclere cu fistic
Macarons cu lamaie si cu caramel sarat
Bomboane cu visine in alcool, nuci si biscuiti, trase in ciocolata
Cake pops din carrot cake cu nuci
Borcanele cu blat dens de ciocolata stropit cu coniac, mousse de caramel sarat si ganache de ciocolata neagra cu cafea
Tort pentru candy bar cu blaturi de vanilie cu mac, crema de branza cu lamaie si lime si un pic de lemon curd

Tortul de la final nu a avut parte de poze, dar putem sa va spunem cu mana pe inima ca, desi inventat pe loc pentru ca mamica si-a dorit un tort care sa indeplineasca conditiile: sa nu fie cu mousse, sa fie cu ciocolata multa, dar totusi nu prea multa, sa fie cremos dar cu un pic de crocant, eventual niste nuci ar fi binevenite, sa aiba o crema de consistenta cremsnit-ului si sa fie si cu lamaie, a iesit ceva despre care multi invitati au spus ca este cel mai bun tort mancat vreodata!

Si pentru asta, va promitem ca tortul va intra in retetarul de baza al Lolitei, va fi pozat cum se cuvine si va purta numele micului sarbatorit de sambata, Nikolai.:)


Pentru comenzi si booking evenimente ne puteti contacta la numarul de telefon  0757-013.453, pe mail la lolita.boutique212@gmail.com sau pe paginile de Facebook si de Instagram.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)