Nu stiu prin ce miracol am ratat sa postez pe blog reteta asta de curry, insa trebuie sa-i fac dreptate, ca prea buna a fost! Daca vreti o varianta usor exotica de la vesnicele noastre tocanite de legume, chestia asta colorata e exact ce va trebuie.

Cartoful dulce a fost mult timp un ingredient inedit pentru mine, dar de cand l-am descoperit l-am incercat gatit in mai multe feluri. Am facut mai multe variante de supa crema din el, l-am taiat subtire si am facut chips-uri la cuptor, l-am taiat in sferturi si l-am bagat in cuptor cu rozmarin, dar asa, mancarica, combinat cu alte legume a fost genial! Are un gust dulceag, care s-a potrivit perfect cu iuteala ardeiului iute si prospetimea ghimbirului, iar consistenta cremoasa a fost in contrast cu fasolea verde, pe care am lasat-o mai crocanta.

Puteti sa-l mancati ca atare sau in combinatie cu orez fiert; eu am avut un mix de orez cu bobul lung pentru salate de la Panzani, care s-a potrivit tare bine. Si musai sa aveti vreo verdeata proaspata de presarat deasupra; daca agreati coriandrul, presupun ca ar fi alegerea perfecta. Eu am pus patrunjel verde si ceapa verde si m-am declarat multumita de alegere.

Apropo, ca si curiozitate: stiati ca nu e doar o problema de gustibus non disputandum sa va placa sau nu coriandrul? Cica e o chestiune de gene; iarba asta are in componenta ei o aldehida pe care unii o asociaza cu gustul de aromat si fresh, iar altii cu cel de sapun sau chiar cu mirosul de plosnita.

Eu sunt in partea cu sapunul.:))

Ingrediente:

  • un cartof dulce de cca 300 g, taiat cubulete
  • 200 g fasole verde
  • o conserva de 400 g lapte de cocos
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • o bucatica de ghimbir
  • un ardei iute (sau jumatate, daca e prea piscacios)
  • o lingurita de pasta curry
  • o lingurita seminte de coriandru (fara nici o legatura cu cel verde:))
  • sare si piper
  • 2-3 linguri de ulei neutru (de floarea soarelui)
  • o jumatate de lamaie
  • verdeata pentru servit – patrunjel si ceapa verde.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incapatoare unsa cu ulei se pun semintele de coriandru, sa-si elibereze aromele; se adauga apoi pasta de curry si ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, toate maruntite bine.

Se lasa 2-3 minute apoi se pun in tigaie cuburile de cartof dulce, fasolea verde si un pic de apa, amestecand bine toate ingredientele; se adauga laptele de cocos, se condimenteaza cu sare si piper daca mai e nevoie si se lasa sa fiarba pe foc mic, acoperit pana cand cartofii sunt patrunsi bine.

Inainte de a servi se presara verdeata tocata si se stropeste cu zeama de lamaie, sa balanseze gustul dulceag al mancarii.

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)