O prajitura 2 in 1, cum ar veni. Blat ciocolatos de negresa, compozitie de cheesecake deasupra si cirese zemoase pe ici, pe colo nu poate fi decat o combinatie de succes, nu?:)

Am facut o tava mare, de aragaz, ca am avut invitati la masa si se necesita si prezenta unui dulce. Plus ca eram datoare sa-i duc si lui tanti Maria, vecina, ca de la ea am cules ciresele.

Ingrediente:

  • 250 g cirese fara samburi
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g zahar

Pentru compozitia de cheesecake:

  • 3 oua
  • 500 g crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 30 g amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau o lingurita extract de vanilie)
  • coaja de la o lamaie

Pentru compozitia de brownie:

  • 350 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • un pic de sare
  • 200 g ciocolata.

Mod de preparare:

Am scos samburii de la cirese, apoi le-am pus intr-o cratita pe foc cu un pic de zahar si cu vanilie, doar pana cand si-au lasat un pic de zeama si zaharul era topit. Le-am tras deoparte, sa se raceasca.

Am incalzit cuptorul la 170 grade si am pregatit tava, ungand-o cu unt si tapetand-o cu hartie de copt.

Am preparat apoi compozitia de brownie: am pus intr-o cratita untul, zaharul si cacaoa, pe foc mic, amestecand incontinuu. La un moment dat s-a transformat totul intr-o crema lucioasa si destul de densa, moment in care am adaugat ciocolata taiata bucati si am dat cratita deoparte, sa se racoreasca.

Pana s-a racit amestecul de mai sus am pregatit crema de cheesecake: am mixat ouale cu zaharul si vanilia; am adaugat coaja de lamaie, crema de branza si smantana pentru frisca, iar la final am pus si amidonul.

Cand compozitia din unt cu cacao, zahar si ciocolata a devenit calduta, am adaugat galbenusurile, amestecand bine cu un tel. Am batut spuma albusurile si le-am incorporat si pe ele, amestecand usor cu o spatula.

Am turnat apui rezultatul in tava, niveland bine. A urmat apoi crema de cheesecake, pe care am pus-o cu o lingura, distribuind-o cat mai uniform pe toata suprafata. Au urmat ciresele, pe care le-am insirat soldateste si cat mai des posibil, iar la final am stropit suprafata prajiturii cu siropul lasat de cirese.

Am dat la cuptor pentru cca 40-45 minute, pana s-a rumenit frumos deasupra.

Am inteles ca a fost destul de buna.:)

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)