
Scurt, ca n-avem timp si chef de nimic, ca e prea cald. Taman vremea potivita sa se mureze rapid castravetii.
Ingrediente:
- 2 kg castraveti
- 1.5 l apa
- o lingura si jumatate de sare grunjoasa
- boabe de mustar
- piper boabe
- catei de usturoi
- rondele de morcov
- ardei iute
- frunze de dafin
- marar uscat.
Castravetii ii puteti alege si din cei mai maricei, nu e ca la otet, sa va chinuiti sa puneti cat mai mici posibil. Se spala frumusel, se aranjeaza in borcane curate (ori unul mai mare, ori mai multi si mai mici, ce aveti prin casa), inghesuiti bine, sa incapa cat mai multi si sa stea ficsi, adica sa nu se poata misca nici cand rasturnam borcanul.
Puneti pe langa ei cam ce aveti chef pentru aroma, vedeti lista de ingrediente. De aici as spune ca obligatorii ar fi usturoiul si mararul, restul e dupa gust. Amestecati apa rece cu sarea grunjoasa pana se topeste (respectati proportia: 1 l apa – 1 lingura cu varf de sare) si umpleti borcanele pana sus, sa fie acoperiti bine castravetii.
Aaaa… cam gata treaba. Restul e asteptare si desfatare.
Castravetii astia se fac vara, cand e foarte cald; nu tin la fel ca cei in otet, dar sunt mai gustosi, parerea mea. Asta e, trebuie mancati mai repede. Sau puteti sa-i tineti in frigider, daca aveti loc, asa rezista si 2-3 luni.
Mai e nevoie sa-i mai si vanturati din cand in cand, ca sa nu se tulbure zeama, dar daca uitati nu-i nici o problema, tot buni sunt.
Deliciosi pe langa o fripturica, de care o fi ea, sunt buni oricum.
Sau cu musaca, dupa caz.
Plus ca am auzit ca functioneaza si pe post de leac pentru mahmureala. Desigur, daca-i cazul…:)