V-am mai zis ca lucrez in vanzari; printre indatoririle mele este si aceea de a participa la targuri de profil, unde sa ma intalnesc cu furnizorii, sa vad ce noutati mai sunt in domeniu, din astea. In fiecare an in jur de 10-14 februarie se organizeaza la Frankfurt cel mai mare si mai tare targ de home&deco, unde practic merge toata lumea, unde expun cele mai tari brand-uri din domeniu si, de unde evident ca nu am cum sa lipsesc. Practic, fara mine nici nu s-ar mai organiza.:)

De regula stau acolo pe toata perioada targului, ca avem multi parteneri; nu merg singura, ci cu inca minim 4-5 alti colegi, iar programul in fiecare zi e cam la fel: dimineata repede-repede micul dejun, repede-repede imbracatul, repede-repede mersul cu masina pana la targ (ma rog, mai putin repede pentru ca de regula e super coada pe autobahn…). Odata ajunsi acolo mergem repede-repede km intregi, sa nu ratam pe nimeni, iar seara la 6, cand se termina programul, repede-repede trebuie sa ne indreptam spre iesire ca sa nu stam iar la coada; nu conteaza, ca ne asteapta iar aglomeratia de pe autostrada, ajungem lesinati de oboseala (si super-insetati, colegii stiu;)) la hotel, unde Sefu’ convoaca coborarea la masa, cum altfel decat repede-repede. Ca sa nu stea sa bea bere singur, saracu’.:)

Ce vroiam sa va zic este ca, din cauza acestui program alert, au trecut ani pana sa apuc sa vad si altceva din oras in afara de aeroport, metrou, targ si autostrada. Printre primele iesiri au fost, evident, la mall.:) Era adica o vreme cand nu aveam pe la noi nici H&M, nici Peek&Cloppenburg, nici C&A, asa ca devenea obligatorie o vizita prin magazine. Si nici Nordsee n-aveam, ca de fapt aici si vroiam sa ajung.:)

Nu sunt deloc adepta fast food-urilor, chiar nu merg niciodata pe-acolo. Cand te trezesti insa la 4 dimineata sa iei avionul, ajungi la Frankfurt si te duci direct la stand, sa-l aranjezi, mergi apoi la mall si cutreieri vreo 4 h prin magazine, te apuca asa o foame, ca ai manca si scaunele de la un fast food, zau.:) Si pentru ca toti eram porniti pe peste, am ales sa mancam la Nordsee.

Nu stiu ce au acum in meniu, ca aici n-am mai fost, de fapt atunci a fost singura data cand am facut cunostinta cu ei. Insa ce am mancat mi-a ramas in minte ca fiind super-bun! Ori mi-era mie prea foame, habar n-am. Ideea e ca am tinut musai sa recreez acel fel de mancare si exact asta am facut:

Ingrediente:

  • o punga de broccoli congelat (eu am folosit bio, de la ARDO)
  • 200 g file somon proaspat
  • 200 g branza gorgonzola
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 30 g unt
  • sare si piper.

In combinatia mancata la Nordsee-ul din Frankfurt erau si cartofi, nu vad ce ar strica, dar eu am ales sa ii sar de data asta.

Intr-o oala incapatoare puneti apa la fiert cu niste sare; cand clocoteste puneti broccoli-ul congelat, lasati pana se dezgheata si scoateti-l intr-o strecuratoare.

Intre timp rumeniti usturoiul taiat marunt in putin unt, apoi puneti si faina, amestecand bine, ca la beschamel; adaugati smantana de gatit si laptele, sarati si piperati si lasati sa dea in clocot, pe foc mic, si sa se ingroase. Cand se intampla asta adaugati branza gorgonzola, taiata in bucati mai mari, asteptati pana se topeste si opriti focul.

Amestecati broccoli-ul scurs bine cu somonul taiat cuburi de cca 3 cm si cu sosul de branza si dati la cuptor, intr-un vas uns inainte cu unt, la 180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra.

Ce sa zic… initial am zis ca doar gustam si dupa aia luam ce ramane la pachet, a doua zi. Ma tem insa ca azi fac o vizita la Mega inainte de pranz, ca nu a mai ramas nimic de-aseara…:)

Distribuie articolul:

Scris de

Alina

Salutare! Eu sunt Alina si imi place sa gatesc. Pe scurt, despre mine: moldoveanca, blonda, 30 si ceva de ani, 10 si ceva de kile in plus, stau la curte. Am "decat" un sot, plus 3 catei. Crescuta la tara, pe undeva intre Onesti si Bacau, pe Valea Tazlaului. Foarte mandra de asta. Copilarie idilica, urcat in copaci, facut baie in rau etc.etc. Familie de profesori - tata invatator, mama profa de mate, sora profa de romana, matusi si verisori de asemenea. Eu... ASE. Lucrez in vanzari = mici satisfactii carieristice, mari nervi, stres si oboseala.

Gatitul e "pansamentul" meu aproape zilnic, care de cele mai multe ori functioneaza. OK, asta si vinul... Pe-aici gasiti rezultatele "tratamentului" meu. Enjoy.:)